ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, de 5,7%, în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind urmată de Letonia, cu 4,8%, arată un raport al Eurostat, publicat miercuri.

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 0,6% atât în zona euro, cât și în UE în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu trimestrul trecut.

Anterior, Institutul Național de Statistică a anunțat că Produsul Intern Brut a crescut în semestrul I 2017 cu 5,8% pe seria brută, iar în trimestrul II creșterea a fost de 1,6% față de trimestrul anterior și de 5,9% față de același trimestru din 2016.

Este o creștere solidă, a scris premierul Tudose pe Facebook. 

„Față de același trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere cu 5,9% pe seria brută și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier; în semestrul I 2017, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2016, cu 5,8%, pe seria brută și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier”, se arată într-un comunicat al INS.

Deputatul Daniel Gheorghe a comentat ultimele informații despre economia României, care deși este pe un trend ascendent, din păcate acest lucru neregăsindu-se și în puterea de cumpărare a românilor.

„Conform INS, în prima jumătate a anului 2017, economia ar fi crescut cu 5,8%. Se va simți asta în viața românilor în vreun fel? Evident că nu, profitul merge la export, noi rămânem cu datoriile pe care monopolurilor străine le fac în România! De acestă creștere beneficiază acele state străine care dețin active importante în economia din România. România a rămas o piață de desfacere unde mare parte din capitalurile rulate sunt doar în tranzit pe aici, au impact numai asupra mediului virtual-speculativ, și unde creșterea economică nu se vede nici în dezvoltare industrială, nici în investiții și în veniturile cetățenilor!”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

În continuare, deputatul propune unele măsuri care ar putea dinamiza creditarea micilor întreprinzători de către instituțiile deâinute de stat.

„Primul lucru pe care l-ar face un guvern cu adevărat national l-ar reprezenta o infuzie de capital în CEC. CEC-ul poate deveni banca cu adevărat românească din ale cărei conturi să fie finanțate întreprinderile mici și mijlocii, agricultura și proiectele de dezvoltare locală. Capitalul românesc suferă din lipsă de lichidități. La fel Eximbank ar trebui să fie gândită și recapitalizata spre a putea susține marea industrie și exporturile românești. Că la cârpeli, pus taxe și strâns curele tot de la cei care contribuie onest, văd că toate guvernele s-au priceput!”, a mai scris acesta.