ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate direcțiile județene de finanțe din țară au primit, în luna martie, o circulară internă prin care Administrația Națională a Finanțelor Publice (ANAF) îi anunță că fiecare inspector are obligația să aducă venituri suplimentare la buget, venituri care se referă la „sume atrase suplimentar ca obligații principale”, respectiv impozite, taxe și contribuții sociale.

Concret, un inspector are target de 6 milioane lei, venituri suplimentare, pe anul 2017. Aceasta înseamnă că fiecare echipă de inspectori fiscali trebuie să aplice amenzi firmelor, în valoare de 6 milioane lei pe an.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat virulent pe Facebook în momentul în care a aflat despre acest document.

„Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic, de genul "chiar dacă ești în regulă, îți găsim noi ceva!”, a scris Dragnea. El a adăugat că „e inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcțiile județene de finanțe. Din fericire, în scurt timp va intra în vigoare Legea prevenției care va pune capăt acestui fenomen. Nu se va mai da nicio amendă fără o acțiune de prevenție premergătoare”.