ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două angajate ale unei sucursale CEC Bank, surori, sunt acuzate că au lăsat peste 100 de clienți fără nici un ban în cont. Cele două femei au fost ridicate de polițiști și sunt duse la audieri. Ar fi furat astfel trei milioane de lei.
 
Între timp, disperarea crește pentru păgubiți, pentru că mulți au mers pe încredere: au dat banii, dar nu au cerut nici o chitanță în schimb.

Cele două angajate, în vârstă de 47 și 55 de ani, sunt acuzate că ar fi golit conturile oamenilor care făceau lună de lună economii. Modul de operare, potrivit digi24.ro: chitanțe false sau direct transfer bancar.

Potrivit anchetatorilor, femeile fie își transferau direct banii din conturile clienților, fie atunci când oamenii veneau să alimenteze contul, angajatele băgau banii în buzunar și le eliberau chitanțe false.

„Au fost ridicate mai multe înscrisuri bancare, carduri bancare precum și alte documente care vor fi folosite în anchetă”, a explicat purtătorul de cuvânt IPJ Alba, Luminița Prodan.

Oficialii băncii au deschis un birou special unde păgubiții pot veni să-și recupereze banii. Trebuie însă să aibă dovada plății. Pentru că le cunoșteau pe angajate, au fost și clienți care au depus bani, dar au ieșit din bancă fără chitanță.
 
„Se duce fiecare om cu declaratie si cu actele pe care le are. Ei le verifică și într-o zi-două își primește fiecare din cei are au chitanțe banii. Va dura mai mult cu dobânda, în jur de o săptămână-două”, a spus primarul Zlatnei, Silviu Ponoran.
 
Reprezentanții CEC nu au comentat situația.