ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că scandalul despre naționalizarea pensiilor private a pornit de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu, care știe foarte bine că în scurt timp Parlamentul va demite conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, deoarece ceea ce se întâmplă acolo este „foarte grav”, iar asigurații români au de suferit.

„În ceea ce privește acest scandal despre naționalizarea pensiilor private, este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu care este președintele ASF, care știe foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo este foarte grav și au de suferit clienții români și asigurații români”, a afirmat Liviu Dragnea pentru Antena 3.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că „Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la Guvernul Olandei și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză”.

„În România nu este permis așa ceva. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuție în Guvern, nici vreo discuție în coaliție sau Parlament despre așa ceva”, a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a susținut că „ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis”.

„Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul și Ministerul de Finanțe trebuie să acționeze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români și de statul român. Nu există o astfel de discuție nici măcar informală din punctul nostru de vedere”, a subliniat președintele PSD.

Întrebat dacă președintele ASF, Mișu Negrițoiu nu ar fi trebuit deja demis dacă a furnizat informația potrivit căreia se urmărește naționalizarea pensiilor private, Liviu Dragnea a spus: „În zilele următoare noi o să declanșăm procedurile parlamentare pentru a demite toată conducerea ASF”.

El a mai spus că această informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem, lucru care este nepermis în România.

„Eu vreau să revin la această companie de asigurări. Deci nu ai niciun fel de informație oficială de la Guvern, nu suni la Guvern să verifici dacă așa ceva există în intenția Guvernului și începi să trimiți sute, mii de mail-uri incitând clienții băncii sau clienții asigurați la proteste. Așa ceva nu se poate. O asemenea informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem. Să nu creadă cineva că se poate glumi cu așa ceva, se poate introduce panică în România”, a precizat liderul social-democraților.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că PSD intenționează să facă o comisie de anchetă parlamentară care să stabilească de unde a pornit informația privind naționalizarea pensiilor private.

„Dacă Parchetul General nu se autosesizează, și nu am mari speranțe pentru că au alte preocupări, vom face și aici o comisie de anchetă parlamentară care să cheme pe toți cei implicați și să ne spună această companie de unde a primit această informație. Nu putem lăsa lucrurile așa”, a conchis Liviu Dragnea.

Fondul de pensii NN și-a anunțat clienții cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public privind o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le recomandă să se informeze despre contextul pieței.