ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economia românească a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, față de aceeași perioadă din 2016, arată primele estimări publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), care depășesc sensibil prognozele analiștilor.

În 2016, economia românească a crescut cu 4,8%, cel mai înalt ritm de după 2008. În 2015, economia românească a avansat cu 3,9%.

Pentru întregul an 2017, guvernul mizează pe o creștere economică de 5,2%, în timp ce instituțiile internaționale și cei mai mulți analiști financiari estimează un ritm cuprins între 4% și 4,5%.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că datele oficiale de la INS nu mai lasă loc de nicio interpretare „răutăcioasă” din partea criticilor programului PSD de guvernare, România având pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior.

„Datele oficiale de la INS nu mai lasă loc de nicio interpretare răutăcioasă din partea criticilor programului PSD de guvernare. România are pe primul trimestru o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din anul anterior”, a precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a susținut că „putem face comparația cu Germania 2,4% sau Franța 1,4%, care au raportat până acum la Eurostat”.

„Dar cel mai important e că această creștere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au avut parte în acest trimestru de majorări salariale și de reduceri de taxe”, a conchis președintele PSD.