ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astfel, contrar promisiunii coaliției PSD-ALDE că vom rămâne cu mai mulți bani în buzunar, se pare că măsurile economice anunțate vor avea efecte negative. 

„Cel care este remunerat în prezent cu 2000 de lei va pierde la salariu circa 200 de lei”, a declarat Emilian Duca, analist fiscal, pentru Digi 24.

Potrivit lui Emilian Duca, „o astfel de modificare va pune presiune și pe sectorul public să facă o restructurare destul de dureroasă a numărului de angajați”.

Și amenzile rutiere pot crește cu până la 30%. Mai mult, sunt patroni care ar putea cere renegocierea contractelor cu angajații. 

De precizat este că Executivul Tudose nu a anunțat încă dacă modalitatea de calcul se schimbă începând cu anul următor, dar a insistat că banii pe care îi luăm în mână sau pe care îi ridicăm de la bancomat rămân aceeași.