ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un context economic dificil și cu datorii externe imense ale țării, fiecare copil român se naște dator vândut, este de părere consultantul fiscal Adrian Bența.

„Ne împrumutăm, România are una dintre ratele de datorii cele mai mici din Europa, dar, pe cap de locuitor, tot este o sumă de 1.500-2.000 de euro pe care fiecare cetățean trebuie să o plătească pentru datoria externă a țării. Deci fiecare nou-născut se naște dator vândut”, a spus Bența pentru „Viața Liberă”.

De asemenea, consultantul fiscal se arată extreme de sceptic în privița noului an bugetar.

„Deci, avem în 2016, pe de o parte, o relaxare fiscală la nivelul societății – reducerea cotei de TVA de la 24 la 20 la sută și eliminarea unor produse supuse accizelor (de exemplu, reducere de 30 la sută la acciza pentru băuturi alcoolice, s-a redus acciza pe iahturi), pe de altă parte, avem soluții: de a menține actualele taxe, de a introduce noi taxe, a ne împrumuta sau a tăia investițiile, depinde ce vrem. Eu, personal, n-aș vrea să fiu în pielea ministrului de finanțe care își va pune semnătura pe noul buget, care are de acoperit destul de multe găuri”, spune el.

„Ca să fiu foarte sincer, n-aș vrea ca urmașii mei, copiii mei, ai dumneavoastră, copiii țării, să trăiască în continuare într-un stat vândut”, conchide consultantul fiscal.

Încă o dovadă că Moise Guran nu este analist economic. Teoria sa despre atentatele din 2001 este mai mult decât amuzantă