ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De curând, cei din conducerea BNR au avertizat că măsurile populiste luate de Parlament în ultima perioadă vor agrava și mai mult situația economică a României, iar în anul 2017 ne-am putea confrunta din nou cu o recesiune.

În schimb, Banca Mondială contrazice avertismentul BNR și prognozează o creștere economică de 3,8% pentru anul viitor.

Gheorghe Piperea a analizat aceste date și a venit cu câteva variante care ar putea sta în spatele acestor declarații. Avocatul susține că există posibilitatea ca datele oferite de BNR să fie greșite pentru ca România să mai apeleze la un împrumut din partea FMI, așa cum s-a întâmplat în 2010.

„Banca Mondiala contrazice BNR. Nu va fi recesiune in Romania in 2017, ci crestere economica de 3,8%. Sa te tot bazezi pe acesti experto - tehnocreati!

Dar marcati aceasta contradictie in agenda pe 2017. Daca vom avea recesiune, imprumut de urgenta la FMI, masuri de austeritate si falimente personale, va fi pentru ca BNR a gresit undeva: fie estimarile pentru intern sunt uratite intentionat, pentru a ne face obligati sa apelam la sistemul bancar pentru a ne salva de la „recesiune", fie raportarile pentru extern sunt coafate pentru a arata rezultate ale unei guvernari tehnocrate mai bune decat sunt in realitate.

In ambele variante, dosarele penale relative la viitorul imprumut de urgenta de la FMI nu vor mai putea fi clasate de pe o zi pe alta.”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.

 

Banca Mondiala contrazice BNR. Nu va fi recesiune in Romania in 2017, ci crestere economica de 3,8%. Sa te tot bazezi...

Posted by Gheorghe Piperea on Tuesday, November 22, 2016