ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovite de legea Dării în plată, băncile primesc un balon de oxigen de la guvern prin suplimentarea programului Prima Casă.

Plafonul de garanții al programului Prima Casă va fi suplimentat pentru acest an cu 500 de milioane de lei, bazat pe cererile aflate în diverse stadii de aprobare si pre-aprobare, iar garanțiile rezervate românilor din străinătate vor fi incluse în plafonul destinat pentru achiziția/construirea tuturor categoriilor de locuințe, argumentul autorităților fiind că în ultima perioadă nu au mai primit cereri din partea acestora.

De la lansarea Programului în 2009 și până la finalul lui iulie 2016, au fost acordate 195.905 de garanții în valoare totală de 16,7 de miliarde de lei.

Programul Prima Casă este exclus de la legea Dării în plată, după ce băncile au făcut presiuni uriașe asupra Parlamentului.