ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani și corupție, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, relatează Reuters. Această bancă are zeci de mii de clienți și în România.

Purtătorul de cuvânt al companiei olandeze ING a confirmat investigația, care a fost dezvăluită la pagina 232 a raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informație difuzată de o publicație olandeză. Aceștia susțin că investigația are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului președinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicații, între care și una cu sediu în Amsterdam.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

Banca a primit și solicitări de informații din partea autorităților americane și cooperează cu acestea, a mai susținut reprezentantul băncii. ING nu poate anticipa rezultatul investigației, dar este posibil ca aceasta să aibă ca rezultat impunerea unor penalități semnificative, se mai arată în comunicare.