ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost angajat de banca Goldman Sachs pentru a-i oferi consultanță în contextul Brexit-ului, informează Financial Times.

Reprezentanții celei mai influente bănci de pe Wall Street au anunțat vineri că Barroso va fi președinte al Goldman Sachs International din Londra, cea mai mare subsidiară a băncii, și va avea și un rol de consultant.

”Desigur, cunosc bine Uniunea Europeană și știu relativ bine mediul financiar din Marea Britanie. Sfatul meu poate fi util în aceste circumstanțe, iar eu sunt dispus să contribui”, a declarat Barroso.

”Sfatul său în acest timp de schimbare și nesiguranță este cu siguranță important”, a spus Peter Sutherland, cel care a părăsit funcția de președinte al Goldman Sachs International în mai anul trecut.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat această numire, care îi confirmă faptul că unele favori sunt răsplătite după o perioadă, iar cercul puterii este foarte restrâns. O altă problemă o reprezintă faotul că se prevede o criză financiară din cauza băncilor italiene, care au cerut ajutorul statului.

”Principiul usii rotative functioneaza de minune: dl Manuel Barosso, fost presedinte al Comisiei Europene, este angajat de Goldman Sachs pentru a conduce strategia de iesire a bancii din criza provocata de consecintele Brexit. In sfarsit, omul isi primeste plata pentru serviciile prestate la datorie.
Goldman Sachs a fost entitatea platita de greci cu 1 mld de dolari pentru a maslui finantele publice in vederea trecerii la moneda euro. Pe atunci, Mario Draghi, un alt tehnocrat care va folosi curand usa rotativa, era sef la acelasi Goldman Sachs.
Grecia a fost principala problema financiara a Europei pe vremea finalului de mandat lui Barosso.
Italia va fi principala problema financiara pe vremea finalului de mandat al lui Draghi.

A se afla cine va castiga si din acesta noua criza.”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.

 


Fost prim-ministru al Portugaliei, Barroso s-a aflat la conducerea Comisiei Europene între anii 2004 și 2014, perioadă care a coincis cu criza financiară.


Goldman Sachs este cea mai hulită bancă de pe Wall Street din cauza influenței pe care o are în cele mai înalte cercuri de putere ale lumii.