ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greg Konieczny, managerul Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a făcut o declarație surprinzătoare legată de soluția aleasă de președintele Klaus Iohannis acum un an, de a aduce la Palatul Victoria un guvern de tehnocrați, condus de Dacian Cioloș, conform ZF.

„Am fost foarte optimist acum un an când a fost ales acest guvern pentru că am simțit că miniștrii tehnocrați vor face o schimbare. Însă deciziile de guvernare arată că de fapt s-au schimbat foarte puține lucruri, iar în ceea ce privește segmentul pieței de capital am putea spune că nu s-a schimbat absolut nimic”, a declarat Konieczy pentru Bloomberg.

Conform unor surse ZF, administratorul Fondului Proprietatea nu prea s-a înțeles cu ministerul Economiei și cu ministerul Energiei în privința listării la bursă a unor companii din portofoliul statului, unde Fondul Proprietatea deține acțiuni.

Sunt companii ale statului care tot timpul au fost puse pe o listă privind listarea la bursă, dar  pașii în această direcție au fost prea puțini, pierzându-se un an în condițiile în care există un apetit pentru acțiunile românești pe fondul dobânzilor scăzute din întreaga lume.

Fondul Proprietatea, care deține acțiuni la mai multe companii de stat, are nevoie de lichidizarea acestor titluri pentru a le da bani prin dividende și prin programe de răscumpărare propriilor acționari.

În acest moment, FP este una din cele mai mari afaceri făcute în România în ultimul deceniu. A pornit ca o idee de a da înapoi „bunurile” celor cărora li s-au naționalizat activele, în 1948, fie prin cash fie prin acțiuni la Fondul Proprietatea.

În ultimii trei ani, Franklin Templeton, administrat la București de Greg Koneczy, a început să vândă destul  de susținut acțiunile deținute de FP, începând cu Transgaz, Transelectrica, Romgaz, iar în această săptămână a dat 6% din Petrom la un preț extrem de scăzut, 0,21 lei/acțiune.

Marian Munteanu afirmă că partidul său își propune să intre în Parlament și eventual la guvernare. Fostul lider al studenților denunță poziția de slugărnicie a liderilor români în politica externă