ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile politice din ultimele zile „n-au cum să ajute stabilitatea financiară”, iar economia „își vede de treabă, numai să n-o punem la încercare”, a declarat marți guvernatorul BNR Mugur Isărescu, după ședința de politică monetară a Consiliului de Administrație al băncii centrale.

 „Mi-a plăcut cum a titrat astăzi un cotidian, că economia își vede de treabă. Important este să n-o punem la încercare”, a spus Mugur Isărescu, întrebat despre posibila influență a tensiunilor politice asupra economiei.

Referindu-se la proiectul de buget, guvernatorul BNR a spus că „este ambițios pe partea de venituri, iar pe partea de cheltuieli este mai degrabă optimist”. „Construcția bazată pe o menținere a deficitului sub 3% din PIB ne ajută în menținerea stabilității financiare și monetare”, a precizat Mugur Isărescu.

Consiliul de Administrație al BNR a decis menținerea dobânzii-cheie la 1,75% și a rezerelor minime obligatorii la 12% în valută și 8% în lei.

Raportul asupra inflației, adoptat azi de CA al BNR, va fi prezentat pe larg într-o conferință de presă programată pentru data de 9 februarie.