ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Termenul la care proiectul legii privind darea în plată trebuie să fie rediscutat în Parlament a fost amânat cu încă o săptămână, principalii susținători ai legii, deputatul Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea, spunând că amânarea a fost decisă după discuții avute de către parlamentari cu o "delegație bancară" condusă de viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, anunță profit.ro.

Zamfir și Piperea susțin că, în urma acestor discuții avute cu delegația bancară, șefii de comisii parlamentare ar fi acceptat deja "excluderea Programului Prima Casa", dar și interdicția aplicării legii la creditele în derulare.

Într-o postare pe Facebook, Piperea afirmă că o delegație bancară a fost luni la Parlament și a obținut amânarea dezbaterii cu încă o săptămână. Avocatul vine și cu o teorie interesantă în ceea ce privește promulgarea legii bail-in-ului (confiscarea banilor deponenților pentru salvarea băncii) în România de către Klaus Iohannis, dar a refuzat promulgarea legii dării in plată.

"Azi a fost o delegatie bancara la Parlament, condusa de B Olt, prim-vice la BNR. Desigur, delegatia a fost primita semi-clandestin. Dar a obtinut ceea ce a vrut. S-a aminat cu inca o saptamina dezbaterea legii darii in plata. Asta nu e singura veste rea. Se pare ca sefii de comisii au acceptat deja excluderea Programului Prima casa, dar si interdictia aplicarii legii la creditele in derulare. Cu aceste cedari, pur si simplu, legea devine inutila si toate abuzurile din trecut uitate, iertate, amnistiate.
Nu cred ca parlamentarii au primit suficiente scrisori pina acum.
Si nici nu au avut prea mult de furca la vederea unor proteste de strada.
Dar poate ca interesul pentru aceasta lege este mai mic decit spaima de aceasta lege a bancilor. Cine stie?

Update : se zvoneste ca Deutsche Bank este intr-o situatie asa de grava incit va fi nevoita sa apeleze la bail-in (confiscarea banilor deponentilor pentru salvarea bancii). Oare aceasta procedura s-o fi aplicind si contractelor in derulare sau numai contractelor de depozit noi? E nevoie de un raspuns? Intrebati-l pe herr Iohannis care a promulgat fara sa cricneasca legea bail-in-ului in Romania, dar a refuzat promulgarea legii darii in plata. Sigur va va raspunde ca priveste cu atentie/preocupare problema. Daca nu va ba raspunde, ce sa zic... Ghinion", scrie Piperea pe Facebook.