ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca și cum nu avea o imagine proastă în ochii românilor, Mugur Isărescu mai face un gest controversat.

BNR vrea să cumpere cinci limuzine pentru care a pregătit 1 milion de euro. Două dintre mașini trebuie să aibă cel puțin 450 cp. Informația a fost anunțată pe portalul licitațiilor publice SEAP.

Cele cinci mașini trebuie să fie furnizate în sistem de leasing operațional, iar participanții la licitație trebuie să aibă o cifră de afaceri globală minimă de 7,5 milioane lei pe ultimii trei ani.

"Ofertantul trebuie să facă dovada că a furnizat produse de natura celor prevăzute în cadrul caietului de sarcini", precizează anunțul postat pe SEAP.

Din cele cinci mașini, două trebuie să aibă motoare pe benzină cu puterea de cel puțin 450 de cai putere, cutie automată de viteze cu opt trepte, display cu hologramă pe parbriz și alte condiții, precum tapițeria din piele.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, valoarea estimată a contractului este de 3,75 milioane lei fără TVA, ceea ce corespunde unei valori cu TVA de 4,5 milioane lei, suma pe care o va plăti efectiv BNR.

BNR face astfel de achiziții aproape în fiecare an.