ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis marți mandat de arestare preventivă, se află în custodia polițiștilor, surse judiciare declarând că acesta a fost ridicat din trafic de echipajul unui filtru rutier.

Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, Blejnar nu a fost prezent la pronunțarea deciziei Tribunalului Prahova.

Luni, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut de procurorii DNA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Procurorii DNA susțin că, după ce a primit de la o firmă care a încheiat două contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentând peste 20% din valoarea celor două contracte, Blejnar a folosit mai multe firme fantomă care au făcut tranzacții de tip evazionist, pentru a scoate banii din bancă, se arată într-un comunicat.

DNA notează în referatul cu propunere de arestare preventivă că au fost folosite în acest scop cinci societăți comerciale, deținute cu precădere de cetățeni arabi.

”Din raport mai rezultă că suma de 13.172.520 lei, reprezentând un procent de 20,46% din valoarea totală achitată de ANAF, în virtutea celor două contracte, a fost redirecționată prin conturile bancare ale unor firme folosite în efectuarea de tranzacții de tip evazionist, în virtutea unor documente fiscale cu un conținut nereal, scopul final al acestor procedee și manopere fiind acela de a  retrage sumele de bani în numerar, în acest sens fiind folosit un lanț de societăți comerciale tip fantomă, respectiv SC (...) SRL, SC (...) SRL, SC (...) SRL, SC (...) SRL și SC (...) SRL, toate din București, ai căror asociați, de regulă, sunt cetățeni arabi, în anumite cazuri aceștia fiind cooptați în firmă după data redirecționării sau retragerii sumelor de bani în cauză” se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Documentul citat precizează că fostul președinte al ANAF a intervenit pentru ca o firmă să primească, în octombrie 2011, două contracte cu instituția pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 lei și un contract cu valoarea de 28.066.780 lei din care fostul șef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.

Banii ar fi fost virați prin intermediul unei firme subcontractoare către o societate de tip fantomă.