ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mediul de afaceri din România este dominat într-o mare măsură de investitorii străini, care încearcă să aibă o dominație cât mai mare în țara noastră, în detrimentul celor români, care din păcate de cele mai multe ori sunt hăituiți chiar de statul român.

O surpriză pe această piață de afaceri o reprezină faptul că așa-zișii investitori „americani” ar fi de fapt ruși, iar acțiunile pe care aceștia le inteprind în țara noastră ar fi comandate de la Moscova, scrie National.ro.

„De ceva vreme se tot bate moneda ca, odată ce se înaintează cu „curățenia” făcută în clasa politică și mediul de afaceri din România, americanii încep să bage bani în țara noastră. Și, într-adevar, aproape că nu este săptămână în care fonduri de investiții americane să nu preia pachete de acțiuni la firme din cele mai variate domenii de activitate, de la IT până la energie și de la industria alimentară până la mass-media.

Serviciile secrete din România cunosc acest fenomen: Astfel ca, pentru a reveni la fondul american care cumpără orice „mișcă” în România, acesta este practic condus de la Moscova! Unde fondul are în portofoliu mai multe companii rusești care activează în special în domeniul telecomunicațiilor și al energiei. Dar, atenție, și o companie care este partener de nădejde al industriei rusești de armament. Și astfel că, după cum bine știu, dar încă tac, structurile românești de contrainformatii, desi oficial rusii nu se arata interesati sa faca „business” in tara noastra, iata ca tot de la Moscova se decide ce cumpara „americanii” in Romania! Si astfel, desi cumparatorii de pe aceasta filiera nu forteaza niciodata nota si prefera sa stea intr-un con de umbra, neagreand varianta actionariatului majoritar, este neindoielic totusi, ca, a fi „frati” cu rusii, mai ales  fara sa stim, reprezinta totusi o oarecare vulnerabilitate la siguranta nationala. Fie si pentru simplul fapt ca unele dintre companiile la care au cumparat actiuni fondurile americane coordonate de la Moscova au acelasi obiect de activitate cu companii rusesti controlate de acelasi „grup mama”…”, scrie Cătălin Tache în National.ro.