ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric este neconstituțională, a decis, marți, Curtea Constituțională. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a anunțat că judecătorii CCR au admis excepția de neconstituționalitate ridicată de Guvern în toamnă.

Ca urmare a deciziei luate de judecătorii constituționali, se va reveni la legea vechea privind plata creditelor în monedă străină.

Într-o conferință de presă, președintele Senatului a fost întrebat despre această decizie a Curții Constituționale și ce se va întâmpla mai departe cu cei care au credite în franci elvețieni. Tăriceanu a afirmat că el nu a fost un fan al proiectului de lege care a fost declarat neconstituțional și că e responsabilitatea celui care a riscat să suporte consencințele și nu a cetățenilor simpli de îl compensa.

„Eu nu sunt un prieten al acelui proiect de lege care a trecut prin Parlament pentru că cred că fiecarea cetățean are responsabilitatea de a își gestiona averea, banii și nu trebuie ca eu, dumneavoastră, și alții să îi compensăm celui care riscă. Pentru că ce au făcut unii? Au jucat pe francul elvețian. Eu știu că foarte mulți colegi de ai mei evită să vorbească că știu că nu este popular. Unii și-au luat credite în franci elvețieni. Evoluția francului elvețian a fost cea pe care o știți, unii au pierdut. Și acum ce să fac? Eu să stau să le compensez pierderile? Dacă eu fac o greșeală proprie, vă chem pe dumneavoastră să îmi compensați pierderea?", a afirmat Tăriceanu.