ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua administrație din SUA a decis să elimine reducerea aplicată primelor de asigurare pentru ipotecile garantate de instituția de resort, Federal Housing Administration. Aceasta lăsa în buzunarele debitorilor câte 500 de dolari în fiecare an.

Reducerea de 0,25 puncte procentuale aplicată primelor de asigurare pentru împrumuturile ipotecare garantate de stat prin intermediul agenției guvernamentale Federal Housing Administration a fost „suspendată pe termen nedefinit”, transmite CNN Money.

Federal Housing Administration garantează în sistem „Prima Casă” credite pentru 1,1 milioane de cumpărători de case cărora li se permite achiziția prin credit cu un avand de doar 5%. În SUA, avansul ipotecar este de 20%, scrie profit.ro.

Decizia lui Trump de a tăia unul din stimulii de pe acest segment de piață după ce mai mulți analiști pun creșterile de prețuri din real estate pe seama creditului abundent și a garanțiilor de stat pe piața creditului ipotecar.