ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr de 32 de ani care conduce în București o mașină Honda Civic cu motor de 1,8 litri și an de fabricație 2009 poate plăti pentru o polița CASCO între 693 și 1.300 de euro, în funcție de calitatea în care se asigură.

"Cele două oferte extreme nu vin, așa cum ar fi de așteptat, de la firme diferite ci de de la același asigurător”, arată profit.ro care a consultat baza de date Ama Smart Insurance Management pentru mai multe companii de asigurare. Diferența ține de calitatea în care tânărul solicită o asigurare. De exemplu, la Allianz Țiriac dacă se asigură ca persoană fizică el va trebui să plătească 1.300 de euro pentru o sumă asigurată de 6.717 euro. Dacă, în schimb, are posibilitatea că mașină să aparțină în acte unei firme, prețul asigurării scade drastic, la doar 693 de euro (aproape cu 50%). Așa că, pentru PFA-uri sau microîntreprinderi, e mai bine ca autoturismele să fie achiziționate pe firmă din perspectiva acestor costuri deloc de neglijat.

De altfel, din cele șapte societăți analizate de Profit.ro, cinci oferă prețuri sensibil mai mici persoanelor juridice.  Groupama, Credit Europe- Ergo, Omniasig, Allianz Țiriac și Asirom au prețuri mai mici pentru persoane juridice, în timp ce doar Generali și Gothaer practică un tarif mai scăzut în cazul persoanelor fizice.