ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici bine nu s-a încheiat perioada Sărbătorilor Pascale, că băncile locale au început să ia măsuri ca răspuns la promulgarea legii privind darea în plată.

După BRD, care a decis să majoreze avansul la creditele ipotecare în lei și să renunțe la finanțările imobiliare în euro, acum a apărut o nouă informație, venită din partea Alpha Bank.

Cea mai mare bancă grecească din România a înăsprit și ea condițiile de acordare a împrumuturilor ipotecare, majorând avansul de la 15% la 30% pentru creditele în lei și de la 25% la 40% pentru cele în euro, potrivit bankingnews.ro.

Tot mai multe bănci locale vor majora, probabil, avansul necesar pentru accesarea unui credit ipotecar, ca răspuns la promulgarea legii privind darea în plată, așa cum au procedat deja mai multe instituții încă dinainte ca actul normativ să fie o certitudine.

Exemple în acest sens sunt Raiffeisen Bank, Banca Românească, Garanti Bank, Bancpost și Intesa Sanpaolo Bank, care au mărit avansul pentru finanțările imobiliare în ultimele luni.

Acestora li se adaugă UniCredit Bank, care a testat intern un credit ipotecar cu opțiune de dare în plată, produs ce presupune un avans și costuri mai mari față de împrumutul ipotecar standard. Este de așteptat ca decizii similare să fie luate și de BCR sau Banca Transilvania, care au anunțat, prin managerii lor, că majorarea avansului este previzibilă.