ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costin Borc, ministrul Economiei, spune că unii parlamentari le transmit românilor că este mai bine să fii „șmecher cu gura mare” decât să fii prudent și să îți plătești ratele la timp.

Vicepremierul îi critică astfel, voalat, pe deputații care au votat pentru eliminarea plafonului de îndatorare din legea conversiei creditelor în franci elvețieni.

Stabilirea acestui plafon, la o rată de cel puțin 50% din venituri, a fost susținută de guvern. Eliminarea acestuia îi defavorizează pe cei care au luat credite în lei sau care au fost precauți atunci când s-au împrumutat la bancă, mai scrie Costin Borc.

„Au avut loc discuții aprinse pe marginea conversiei creditelor luate în franci elvețieni. Guvernul susține un punct de vedere echilibrat, care să ia în calcul cazurile sociale și să corecteze eventualele abuzuri ale băncilor, dar care să nu dea un avantaj nemeritat celor care au luat cu bună știință credite în franci elvețieni pentru a face afaceri mai bune. Toate cazurile sociale, ale celor care nu pot plăti niște credite pe care le-au luat pentru a avea o locuință ceva mai bună, trebuie rezolvate. Și băncile care au profitat de neștiința sau de lipsa de informare a acestor clienți trebuie să găsească soluții pentru ei. Dar, ceea ce mi se pare grav este că ajungem în situația în care cei care au luat credite în lei, au fost precauți, au plătit și plătesc ratele la timp sunt clar defavorizați în fața celor care au vocea mai puternică. Au fost parlamentari care au apreciat poziția Guvernului și au sprijinit-o în discuțiile din comisie. Dar sunt și alti parlamentari, teoretic apropiațti de ideile guvernului, care, prin poziția lor, nu fac decât să spună că e mai bine să fii șmecher și cu gura mare, decât corect, muncitor și să respecți regulile.”, a scris Costin Borc.

 

Ieri, toata seara, au avut loc discutii aprinse pe marginea conversiei creditelor luate in CHF. Guvernul sustine un...

Posted by Costin Borc on Tuesday, October 11, 2016