ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că după o primă evaluare a bugetului crede că există spațiu fiscal pentru a finanța toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare și că exclude introducerea de taxe noi sau creșteri de taxe.

"Vestea bună este că pe evaluarea veniturilor, suntem astăzi la 253,2 miliarde de lei. După o primă evaluare cred că avem spațiu fiscal pentru a finanța toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare și vizează exercițiul financiar 2017”, a arătat ministrul.

Întrebat dacă va adopta toate măsurile prevăzute în programul de guvernare al PSD, ministrul Finanțelor a spus că prevederile programului de guvernare reprezintă normă legală. "Nu se pune problema de a renunța la vreuna dintre măsuri”, a completat Ștefan.

"Măsuri noi vor fi, dar nu vor genera o înăsprire a fiscalității, iar introducerea de taxe noi sau de cote de taxe este total exclusă”, a mai spus ministrul Finanțelor Publice.

Programul de guvernare al PSD estimează că economia românească va crește cu 5,5%, în medie, în următorii patru ani.