ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar din ce în ce mai multe voci care reclamă faptul că antreprenorii români sunt vizați de controalele instituțiilor statului mult mai des decât alte companii.

Se pare că angajații statului se feresc de companiile străine pentru că acestea dispun de avocați, firmele acestora fiind susținute chiar de ambasadorii din țările de unde provin. În schimb, românii sunt vulnerabili, nefiind apărați de nimeni.

Cătălin Striblea scrie pe blogul său despre cazul unui antreprenor român care are un mic restaurant într-un centru comercial. Acesta a povestit calvarul prin care a trecut, fiind controlat de foarte multe instituții ale statului.

Încă de când a demarat afacerea, a fost vizitat imediat de șase controale. ”Ce mă scoate din sărite este că vin câte trei deodată. Au venit și de două ori pe aceeași temă, zici că se controlează între ei.” Cel mai spectaculos a fost cel de la ORDA, nimerit într-un moment în care restaurantul era gol, la trei zile de la deschidere. ”De unde știi că am deschis, că nici nu am apucat să răsuflăm. Păi, nu v-am urmărit? De când vă aștept.”

”Știi care e treaba? Pe latura asta de complex, sunt singurul român care am băgat bani. De fapt, singurul antreprenor. Restul este doar corporație, lanț de magazine, investiție venită din afară. Chiar și proprietarii spațiului sunt străini. Eu sunt singurul antreprenor și zici că m-au luat la țintă.”