ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului de inverstiții american Anholt Services a cumpărat, aproximativ 2.700 de hectare de teren arabil din România, anunță portalul PRNewswire.

Achiziția, care a fost efectuată în urma a două tranzacții diferite, mărește cu peste 45 la sută suprafața deținută în România de Southern Harvest.

România este singura țară din Europa în care americanii de la Anholt Services dețin terenuri, conform unei hărți publicate pe site-ul oficial al companiei, care mai are exploatări în Africa, America de Nord, America de Sud și Asia.

Potrivit Agerpres, în luna aprilie 2014, la câteva luni după ce România a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a achiziționat o suprafață de aproximativ 6.000 de hectare de teren arabil în România.