ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, propune ca românii din Marea Britanie care vor reveni în România să primească stimulente financiare pentru a-și deschide o afacere.
 
Potrivit lui Pîslaru, statul ar urma să acorde antreprenorilor jumătate din suma necesară deschiderii unei afaceri. Ministrul Muncii spune că de măsura gândită în contexul situației incerte din Marea Britanie ar urma să beneficieze și românii care au lucrat în alte state ale lumii.

„Ne gândim la stimulente care să permită o formulă de tipul 50-50, adică dacă eu vreau să fac o investiție în România fiind stabilit în Marea Britanie și nu numai, noi ne concentrăm pe Marea Britanie, pentru că există incertitudinea românilor de acolo. Dacă vor să se întoarcă și să facă o investiție, statul ar urma, printr-un tip de ajutor de stat, să susțină alte 50 la sută din investiția pe care românii care ar dori să se întoarcă o propun”, a afirmat Dragos Pîslaru, citat de digi24.ro.
 
Potrivit ministrului Muncii, pachetul de beneficii ar putea fi gata în această toamnă.