ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Juridică a Senatului României a amânat, marți, dezbaterile Legii privind darea în plată, după ce aceasta a fost trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis, anunță Profit.ro.

Șeful statului a considerat că există neconcordanțe între articolele legii și definirea unor termeni. De asemenea, președintele Klaus Iohannis este de părere că în această lege există prea multe derogări de la Codul civil.

Dezbaterile din Comisia Juridică a Senatului erau programate inițial la ora 15, însă au fost avansate la ora 14, pentru ca apoi să nu se mai țină deloc. Miercuri nu sunt programate lucrări în comisiile permanente, iar programul pentru joi nu a fost încă afișat pe site-ul Senatului, scrie profit.ro.

Textul inițial al legii permite oricărei persoane fizice să scape de datorie prin transferarea drepturilor de proprietate pe orice tip de imobil ipotecat către creditor.