ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de muncă din Camera Deputaților a dat raport favorabil, marți, pentru un proiect de modificare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, care prevede ca valoarea maximă a unui tichet să fie de până la 15 lei, decizia de a mări valoarea acestora rămânând la latitudinea angajatorului.
 
”Este o inițiativă prin care se propunea posibilitatea de a se mări (valoarea tichetelor de masă - n.r.) (...), rămânând valoarea actuală în vigoare, și doar posibilitatea angajatorului de a mări aceste tichete, valoarea acestor tichete să poată fi avută în vedere ca și opțiune”, a declarat președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon. 

În cadrul dezbaterilor din comisie, deputatul PNL Andreea Paul a propus un amendament prin care valoarea maximă a tichetului să fie de 15 lei, nu de 13 lei, așa cum era proiectul adoptat de Senat. Amendamentul a fost adoptat în unanimitate, deși reprezentanții Guvernului au spus că Executivul nu susține acest proiect, potrivit news.ro.

Proiectul a fost depus de parlamentari PSD, PNL, UDMR, UNPR și Minorități. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.