ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IGPR informează persoanele care achiziționează autoturisme din Germania că au câteva obligaţii pentru evitarea unor situații neplăcute.

Persoanele care achiziționează autoturisme din Germania, destinate circulației pe drumurile publice din România, trebuie să solicite autorităților germane plăcuțe cu numere de înmatriculare de export, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), remis miercuri Agerpres.

"Pentru evitarea unor situații neplăcute în cazul achiziționării de autovehicule din Republica Federală Germania, destinate a circula pe drumurile publice din România, trebuie solicitate autorităților competente germane plăcuțe cu numere de înmatriculare de export (plăcuțe cu numere de înmatriculare cu caractere de culoare neagră, în care perioada de validitate este înscrisă în partea din dreapta, pe fond roșu)", se arată în comunicat.

Autoritățile germane au informat partea română că, începând cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislației proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile condiții de atribuire a numerelor de înmatriculare pe termen scurt și noul tip de certificat de înmatriculare eliberat pentru acestea.

"Conducerea unui vehicul care nu are drept de circulație pe teritoriul statului român constituie infracțiune și se pedepsește conform prevederilor art. 334 alin. (4) din Codul penal — punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat", precizează IGPR.