ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele 68.194 de grupuri de firme considerate multinaționale au primit un avertisment dur din partea unui membru al guvernului României.

Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, a declarat că marile companii private ar trebui să fie conștiente de faptul că românii nu sunt sclavii nimănui și au dreptul să muncească pe salarii decente. Aceasta a mai spus că facilitățile fiscale pe care le face statul român le vor permite să crească veniturile angajaților lor.

"Marile companii private trebuie să înțeleagă faptul că românii nu mai sunt sclavii nimănui și că trebuie să muncească și ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salariile cum sunt în Uniunea Europeană, dar în mod sigur își vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaților lor, în condițiile în care statul român le face facilități fiscale.Ne dorim de la mediul de afaceri să-i dăm cât mai multe facilități fiscale, să avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decât este peste tot în Uniunea Europeană din punct de vedere al fiscalizării, dar în același timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scăzut de la 24% la 19%, din taxa de stâlp care nu se mai colectează, din accizele scăzute la începutul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scăzut de la 16% la 5% și de la anul o să fie zero, în condițiile în care dăm mediului de afaceri toate aceste facilități, ne așteptăm ca banii respectivi să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă și către partea de investiții, să meargă și către partea de salarizare, ca să poată aduce cât mai mulți români în clasa de mijloc", a explicat Olguța Vasilescu.
 
Declarația vine în contextul în care salariile bugetarior ar urma să crească de câteva ori, urmând a depăși cu mult veniturile din zona privată.