ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri, la Strasbourg, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2016 și a stabilit sumele maxime posibile pentru migrație și refugiați, cerând statelor membre să aloce suma suplimentară de 2,3 miliarde de euro pentru fondurile de ajutor, informează Mediafax.

Parlamentul a adoptat bugetul cu 516 voturi pentru, 179 voturi împotrivă și 8 abțineri.

PE a stabilit că toate resursele disponibile din cadrul financiar multianual al UE vor fi completate astfel încât să poată face față crizei curente a refugiaților și migrației, care trebuie abordată atât în statele membre, cât și în țările apropiate conflictelor de care fug migranții. Acordul cuprinde 1,6 miliarde euro suplimentar față de propunerea inițială a Comisiei, îndeplinind majoritatea cerințelor Parlamentului.

Comisia Europeană anunța, la începutul lunii octombrie, că statele membre trebuie să asigure fonduri suplimentare în valoare de 330,7 milioane de euro la bugetul UE, pentru a se acționa așa cum s-a promis în gestionarea crizei migrației.