ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CEC Bank anunță că în scurt timp va permite darea în plată în anumite condiții. Este vorba despre un credit ipotecar care va da posibilitatea clientului să renunțe la casă dacă nu va mai putea să-și plătească ratele.

”Lucrăm la definirea noului produs de finanțare imobiliară. Va fi un credit ipotecar în care clientul are posibilitatea să dea în plată la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranță un avans mult mai mare și niște condiții de creditare mult mai severe”, a precizat Radu Grațian Ghețea, Președintele CEC Bank.

Noul produs de finanțare va fi lansat în câteva săptămâni și va funcționa în paralel cu actual credit ipotecar. Decizia CEC Bank de a promova un asemenea împrumut are legătură directă cu forma în care va fi votată de Parlament Legea privind darea în plată.

”Este o chestiune de prevenție pe care noi o realizăm. Dacă iese legea în forma actuală vom lansa un credit care va fi foarte greu accesibil, pentru că trebuie să ne luăm niște măsuri de protecție”, a subliniat Radu Grațian Ghețea, într-un interviu pentru bankingnews.ro.

”Am văzut că deja o bancă (n.r. – Raiffeisen Bank) a anunțat modificarea condițiilor de creditare la împrumuturile ipotecare, solicitând un avans de 35% pentru împrumuturile în lei și de 40% pentru cele în euro. Probabil că și la noi, dar și la celelalte bănci din sistem, vor fi condiții foarte apropiate. S-au făcut simulări și scenarii la nivelul comunității bancare și s-a ajuns la concluzia că este necesară o asemenea abordare în cazul în care Legea privind darea în plată va avea efecte de natură să afecteze substanțial activitatea băncilor”, a menționat Președintele CEC Bank.