ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus, luni, în cadrul celei de-a 20-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, crearea unei bănci de stat, care să finanțeze proiectele comunităților locale.

„Vreau să lansez o idee și o temă de reflecție, mai ales pentru Guvern, pentru domnul prim-ministru Grindeanu, și anume - din Fondul suveran de dezvoltare să gândim, poate, crearea unei a doua bănci de stat, pe lângă CEC, care să aibă drept scop principal finanțarea proiectelor comunităților locale. Sigur, CEC, într-o oarecare măsură, face deja acest lucru. Eu țin seama de faptul că nu toate localitățile au suficiente resurse pentru a se angaja în proiecte importante pentru comunitatea lor”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

Șeful Senatului a subliniat că oamenii își doresc să trăiască mai bine acum, nu peste 20 sau 40 de ani.

„De aceea, este nevoie de un efort de dezvoltare, de punere în operă de proiecte, care să le schimbe calitatea vieții acum, cât mai repede, și aceasta este, dacă vreți, necesitatea obiectivă, de a avea acces la o finanțare abordabilă, la o bancă care să cunoască aceste probleme, care să aibă departamente specializate, nu ca orice altă bancă comercială, care - când vii cu un dosar de finanțare - se uită la tine: Ce, să îmi asum eu riscurile astea? Lasă, mai bine cumpăr titluri de stat, că e mai sigur. Banca câștigă și cu toții ne vedem de treabă, acționarii sunt mulțumiți. Ce să stau eu să împrumut o localitate, două, zece, din România și după aia să îmi bat capul, să urmăresc proiectul, să îmi recuperez banii?”, a precizat Tăriceanu.