ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii vor putea pleca în concediu pe banii angajatorului. Dar nu oriunde, ci numai în destinaţiile din ţară.

Salariaţii pot primi de la angajator decontarea cheltuielilor de cazare, masă şi distracţie în limita a maximum 6.300 de lei. Voucherul de vacanţă nu este transmisibil și orice depăşire a valorii tichetului este suportată de turist. 

2,3 milioane de români și-au făcut concediul în ţară, în prima jumătate a anului. Creșterea față de anul trecut este de 13%. Pentru că numărul de străini veniți în România este de trei ori mai mic, Guvernul vrea să încurajeze turismul intern prin introducerea voucherelor de vacanță.

Suma este suficientă pentru un circuit în cele mai mari orașe ale țării timp de trei săptămâni. Sau aceeași perioadă puteți petrece într-o stațiune montană, la un hotel de trei stele cu demipensiune. Cine preferă marea poate sta două săptămâni la un hotel de 3 stele, dar cu all inclusive.

Dacă la primele de vacanţă un patron plătea pentru 6.300 de lei încă 4.800 de lei la stat, în cazul voucherelor angajatorul îşi scade din contribuţiile pentru impozitul pe profit 4.800 de lei. Cel mai mare emitent de vouchere din România estimează că valoarea pieței va ajunge la 400 de milioane de euro anual, potrivit digi24.ro.

Autorităţile spun că din toamnă acestea vor putea fi şi folosite.