ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Albalact Alba Iulia va fi preluată de grupul francez Lactalis, tranzacția fiind deja agreată de către acționari, informează Profit.ro.

Albalact deține două fabrici de lactate - Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc - și o firmă de transport - Albalact Logistic, și are peste 900 de angajați.

De asemenea, Albalact este cel mai mare jucător pe piața românească a lactatelor după rezultatele financiare din 2014 și are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci branduri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.

Cel mai mare acționar al companiei este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deține indirect 42,53% din acțiunile Albalact, prin firmele Crisware Holdings (26,86%) și Croniar Holdings Limited (15,67%), înregistrate în Cipru.

În acționariat se mai regăsește fondul de investiții RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acțiunile Albalact. 

Grupul Lactalis deține mai multe branduri internaționale, precum President, Parmalat, Galbani, având 200 de fabrici în 43 de țări și 75.000 de angajați. 

În 2008, francezii de la Lactalis au cumpărat de la Jean Valvis compania Dorna Lactate, care deține brandul LaDorna.

Anul trecut, Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.