ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetatea Făgăraş a primit recent Certificatul de excelenţă în turism de la site-ul de călătorii TripAdvisor, după ce anul trecut aceasta era considerată al doilea cel mai frumos castel din lume, fiind devansată de Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor şi prezentat de publicaţia Huffington Post.

Este într-adevăr o mare onoare pentru noi. Cred că turiştii care au scris pe site-ul de călătorii TripAdvisor, al doilea cel mai accesat după Facebook, păreri numai de excelenţă şi de foarte bine au fost mulţumiţi de ceea ce au văzut la Cetatea Făgăraşului. Din cele 85 de încăperi ale Cetăţii se pot vizita în prezent 40, iar de săptămâna viitoare şi Sala Tronului care va fi inaugurată vineri, după ce a fost reabilitată mai multe luni de zile şi a fost scoasă din circuitul turistic. În restul încăperilor se află biblioteca municipală, birourile obietivului turistic şi depozitele de patrimoniu care nu se vizitează”, a afirmat, pentru Agerpres, directorul Cetăţii Făgăraşului, Elena Bejenaru.

Ridicată la sfârşitul secolului al XV-lea, în stil renascentist, Marea Sală a Tronului a străbătut veacurile şi a dat Cetăţii Făgăraşului însemnătatea unui edificiu grandios, respectat şi admirat de generaţii de domnitori, de principi ori de călători.