ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă până acum am trăit vremurile în care pe terenul fostelor fabrici și uzine s-au construit mall-uri, iată că începe să se întoarcă roata.

Astfel, în Brăila, mall-ul din oraș a fost cumpărat de un om de afaceri chinez care va construi o fabrică în locul centrului comercial. Mai exact, pe locul fostului mall va funcționa o fabrică în care se vor produce corpuri de iluminat pentru locuințe, produse care vor ajunge apoi în magazine din Europa, informează debraila.ro.

Oficialii locali s-au întrecut în oferirea de facilități investitorilor chinezi pentru ca aceștia să aleagă Brăila ca loc pentru noua fabrică. Astfel, conform sursei citate, municipalitatea a promis că va începe reabilitarea Soselei Focsani, că va înființa o stație de autobuz în zona Armonia și că îi vor ajuta să obțină statutul de Parc Industrial.

„Se va realiza producție, iar sediul societății este în Braila. Au existat discuții privind atragerea unor parteneri din zona asiatică. Vor fi angajați directori, ingineri, tehnicieni și lucrători”, a spus edilul, informează Debrăila.ro.

Fabrica va începe producția la sfârșitul acestui an, în iarnă, cu aproximativ 200 de angajați, urmand că în trei ani numărul angajaților să ajungă la 600. Angajările vor începe din toamnă.