ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania indiană Synergy Char intenționează să realizeze o investiție în domeniul metalurgiei, România aflându-se pe o poziție favorită în opțiunile investitorului.

Investiția ar putea avea o valoare estimată de 50 milioane dolari, iar numărul minim de locuri de muncă care ar putea fi creat este de 500, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

”Compania  Synergy Char intenționează să realizeze o investiție în domeniul metalurgiei, România aflându-se pe o poziție favorită în opțiunile investitorului indian datorită poziției strategice, calificării forței de muncă, rezervelor naturale, capacităților energetice și costurile acestora, programelor de sprijin pentru investiții străine și poziționarea zonelor industriale și a zonelor libere”, arată un comunicat emis miercuri de minister.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, s-a întâlnit miercuri cu o delegație a companiei indiene Synergy Char, aflată într-o misiune de explorare a ofertei investiționale românești.

”Ca ministru pentru mediul de afaceri mă preocupă atragerea unui volum cât mai mare și diversificat de investiții, România oferind o paletă extinsă de oportunități de business. Vă puteți baza pe suportul meu și al echipei InvestRomania în relaționarea cu instituțiile publice locale și centrale și comunitatea de afaceri românească în vederea colectării cât mai multor informații necesare poziționării ferme a României pe harta dumneavoastră investițională”, a declarat ministrul Petrescu, în comunicat.