ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania mamă a PRO TV, Central European Media Enterprises (CME), a raportat venituri nete de 44 de milioane de dolari, scădere în cifre reale de 10,9% comparativ cu T2 2014 (49,4 milioane dolari), dar în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, dacă nu se ia în calcul fluctuația cursului valutar.
 
Creșterea de 11% este cea mai mare dintre toate cele șase piețe unde CME este prezentă (România, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia).

În ceea ce privește profitul, acesta a atins, în perioada aprilie-iunie, 15,4 milioane de dolari, in crestere de la 11,7 milioane in T2 2014. Creșterea în cifre reale este de 31%, creșterea OIBDA (profitul operațional înainte de depreciere și amortizare) dacă nu se ia în calcul diferența de curs valutar este de 63,2%. 

"La nivelul întregului grup, veniturile nete au crescut, la rate constante ale cursului valutar, cu 8% față de T2 2014, atingând 166,8 milioane de dolari, în timp ce OIBDA a crescut cu 44%, până la 46,8 milioane de dolari. La nivelul întregului semestru întâi, OIBDA a crescut cu 99%, până la 58,3 milioane de dolari, iar veniturile nete cu 8%, până la 293 milioane de dolari", informează Hotnews.
 
CME a fost înființată în 1991 de către Ronald Lauder şi Mark Palmer, cu scopul "de a deschide televiziuni libere în toate fostele ţări comuniste", după cum arăta Adevărul. Adrian Sârbu a fost omul în care CME a investit banii pentru a face o televiziune.Sârbu este cercetat pentru evaziune fiscală.