ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Seria de seminarii, „Apiterapie altfel” continuă pe 8 iunie, cu partea a doua, anunță Școala de Sănătate Melidava într-un comunicat de presă.

„Continuăm cu încântare după seminarul entuziast din 25 Mai, periplul cu Școala de Sănătate Melidava, într-o nouă întrevedere interactivă, instructivă și presărată cu gusturi apicole, cu povestiri adevărate și multă învățătură ALTFEL decât cea obișnuită, despre:

1.Propolis – protecție față de agresori microscopici
2.Venin de albine -  protecție față de agresori mari
3.Ceară – adăpost în stup
4.Elixirele stupului

ALTFEL pentru că ne axăm abordarea pe practică, pentru că cercetăm în viața stupului de ce apicolele sînt grandios de benefice, pentru că vorbim din experiența personală ci nu din lecturi, pentru că ne place să vă surprindem cu lucruri folositoare pentru fiecare zi, pentru că discutăm cu toții subiectele care vă interesează, ci nu doar unul singur vorbește iar ceilalți ascultă cuminți, încât la încheiere veți știi cum să le folosiți pentru sănătate, dinamism, frumusețe”, se arată în comunicat.

Ca și data trecută, lectorul va fi dr.Cristina Aoșan, membru în Comisia de Apiterapie a Apimondia, membru în comisia de medicină alternativă a Ministerului Sănătății, formator api-fito-aroma-terapie.

Seminarul va avea următoarele teme de discuție:

- semnificații, proprietăți ale produselor
- utilitate în viața de zi cu zi, pentru întreținerea sănătății, imunității
- propolisul în utilizare internă ca antibiotic, antiviral, antifungic natural, antiinflamator, antioxidant, reglator imunitar, chemo- și radioprotector – care sînt originile și explicațiile acestor proprietăți, modalități de utilizare
- propolisul extern: cicatrizant, antiinflamator, antifungic, antimicrobian, tratamentul arsurilor
- aerosoli cu propolis, terapia cu aer de stup
- veninul de albine extern; crema cu venin de albine în presopunctură, masaj
- utilitate cosmetică a produselor
- aplicații în patologii

În paralel cu discuțiile, va avea loc și o parte practică: 
„în paralel cu discuțiile, veți vedea, mirosi, atinge, gusta comparativ produsele de administrare orală din tematica, sub formă neprelucrată și ca derivate;  în cazul propolisului și sursa de origine vegetală
- picături cu propolis pentru ochi, nas, urechi 
- lumânări auriculare, combinație cu Elixirele stupului
- crema cu venin de albine – aplicație, reacție locală”

Program
- 08:45 – 09:00 Honey-tea welcome
- 09:00 – 11:00  Partea 1
- 11:00 – 11:30 Honey-tea break
- 11:30 – 13:30  Partea 2
- 13:30 prânzul cu preparate chinezesti dăruit de Wu Xing Mâncare chinezească

Locul de desfășurare:  la Club 99, Bd. Dacia 99 (vis-a-vis de Piața Spania). Înscrierile se fac la adresa: draosan@gmail.com, iar prețul este de 100 de lei.

Următorul seminar va avea loc pe 22 iunie.