ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România pedalează cu profit. În câţiva ani, ţara noastră a ajuns al şaselea producător de biciclete din Uniunea Europeană.

I-am depăşit pe francezi, care şi-au mutat o parte din producţie la noi, şi ne apropiem de olandezi. Am ajuns aici, spun cei din industrie, datorită calităţii produselor, dar şi pentru că forţa de muncă este mai ieftină şi bine calificată.

La nivel industrial, în ultimii trei ani, producţia de biciclete s-a dublat după ce investitorii străini şi-au deschis afaceri în România.

Al şaselea producător de biciclete din Uniunea Europeană, înaintea Franţei, România a produs anul trecut peste 820.000 de unităţi. Înseamnă doar 30.000 de biciclete în minus faţă de Olanda, o ţară unde mersul pe bicicletă este un stil de viaţă. Avem însă aceeaşi cotă de piaţă - 7% din producţia totală, potrivit digi24.ro.

Deşi producem mult, vânzările sunt încă destul de mici în România. Poate şi pentru că avem doar şapte kilomeri de piste pentru biciclete.

În România se vând anual doar 370.000 de biciclete, cu un preţ mediu de 125 de euro. Cea mai scumpă bicicletă este vândută în Olanda - 844 euro.