ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste nouă din zece companii care obțin profit și sunt considerate de încredere sunt firme cu capital românesc, în special IMM-uri, din domeniul transportului rutier și de mărfuri, urmate de cele din comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, arată datele unui studiu realizat de CreditInfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

Topul firmelor profitabile și de încredere este completat de cele cu capital italienesc (1,76%), german (1,34%), maghiar (0,63%), francez (0,59%), austriac (0,55%), olandez (0,49%) și cipriot (0,38%).

Dintre companiile analizate pe acest segment, 7.359 au o vechime de 24 de ani în activitate, în timp ce aproape 6.500 de firme cu o vechime de 3 ani îndeplinesc criteriile de profitabilitate și sunt considerate de încredere.

Cea mai mare profitabilitate o obțin firmele din domeniul transportului rutier și de mărfuri (5,01%), în care clienții și partenerii de afaceri au încredere. Acestea sunt urmate de companiile care activează în comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate (3,45%), în construcții (3,37%), în contabilitate și audit (2,95%), dar și în consultanța pentru afaceri și management (2,9%).

Din cele peste 600.000 de companii înregistrate în România cu afaceri sub 10 milioane de euro, doar 10,25% sunt considerate de încredere și profitabile.

În ceea ce privește firmele cu cifre de afaceri mari, de peste 50 milioane euro, sunt înregistrate 556 companii de asemenea nivel în România, dintre care mai puțin de jumătate (46%) sunt considerate de încredere și profitabile.