ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București l-a înlocuit vineri din funcție pe Sorinel Ciobanu, director general al companiei.

Șeful aeroporturilor Otopeni și Băneasa ar fi fost destituit din cauza neîndeplinirii planului de investiții, concluzie trasă după analiza raportului de activitate pentru primul an de mandat.

Prerogativele funcției de director general vor fi preluate interimar de către unul din membrii Consiliului de Administrație al CNAB, Cosmin - Cătălin Peșteșan, manager public în cadrul Direcției de transport aerian la Ministerul Transporturilor.

Compania Aeroporturi București are în subordine atât aeroportul Henri Coandă din Otopeni, cât și aeroportul Băneasa.

Cosmin – Cătălin Peșteșan are experiență în domeniul aviației civile, potrivit digi24.ro, fiind reprezentantul României pe acest domeniu în cadrul organizațiilor internaționale: Eurocontrol, ICAO, NATO, Comisia Europeană.

Până în prezent, activitatea sa profesională a inclus elaborarea unor acte normative relevante pentru aviația civilă, precum și reprezentarea Ministerului Transporturilor în cadrul unor întâlniri la nivel internațional.