ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vești proaste pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Directoratul companiei controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 77% din acțiuni va avea mână liberă și nu va mai trebui să ceară oficial acordul acționarilor cu privire la planul de restructurare a societății, inclusiv în ceea ce privește disponibilizările și modificarea contractului colectiv de muncă, urmând să fie eliminată prerogativa AGA de a aproba planurile de restructurare cu durată mai mare de un an ale companiei.

Conducerea CE Oltenia a anunțat deja că, doar în 2016, de la 1 iulie, vor fi disponibilizați 2.000 de salariați ai Complexului.

Planul de eficientizare a Complexului Energetic Oltenia prevede disponibilizarea a 5.000 de angajați până în anul 2020, prin schema de plecări voluntare și pensionare.

În prezent, societatea are un număr de 15.168 salariați.