ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Teraplast, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, a cumpărat cu 4,3 milioane de euro un producător de panouri sandwich din Serbia.

Grupul Teraplast va investi anul acesta 11 milioane de euro in Serbia, sumă ce include valoarea achiziției fabricii producătorului sârb Interlemind, investiții de 2,7 milioane de euro în dezvoltare și capital de lucru de 4 milioane euro.
„Achiziția din Serbia face parte din strategia grupului Teraplast de a crește volumul vânzărilor și profitabilitatea. Suntem convinși că grupul Teraplast poate să devină un exemplu pentru companiile românești care până în acest moment nu au avut curajul sau nu au fost încurajate să deschidă fabrici pe piețele externe. În schimb firmele din Polonia, Rusia sau Ungaria au deschis fabrici în România și sunt foarte active în zona construcțiilor”, a spus Dorel Goia, acționar majoritar și președintele consiliului de administrație în cadrul Teraplast.

Compania achiziționată are o capacitate de producție de 2,2 milioane de metri pătrați/an. Fabrica de panouri sandwich din Serbia va deservi în principal țări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croația și Muntenegru, dar și piețe secundare precum Ungaria, sudul României și nordul Greciei.

Compania TeraPlast (listată la bursă) este controlată de Dorel Goia, care deține 46,7% din acțiuni, în timp ce fondul KJK Fund SICAV-SIG din Luxemburg deține peste 10% din acțiuni, restul titlurilor find împărțite între alți investitori de pe piața de capital, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.