ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O premieră pe bursa de la București a fost consemnată după ce fundația Bill și Melinda Gates a achiționat 66 milioane de acțiuni la Fondul Proprietatea, circa 0,6% din capitalul fondului. Investiția este evaluată la 12 milioane de dolari, conform zf.ro.

Prin investiția în acțiunile FP, fondatorul Microsoft și-a luat expunere la sectoarele strategice ale economiei românești, printre ele numărându-se OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Aeroporturile București, Poșta Română, dar și băncile BRD și Banca Transilvania.

Înființat în 2005 ca vehicul de despăgubire a foștilor proprietari expropriați de regimul comunist, Fondul Proprietatea s-a listat la bursa din București în 2011.

Gates se află pe locul al doilea în topul Forbes al celor mai bogați oameni, fiind detronat de Amancio Ortega, proprietarul grupului Inditex.