ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jumătate din acțiunile Aurelian Petroleum, subsidiară a San Leon Energy, vor fi vândute către compania ungurească TDE Engineering & Development, indică o hotărâre recentă a companiei, consultată de Energy Report.

San Leon Energy, care-i are printre acționarii principali pe George Soros, este titular și operator, prin intermediul Aurelian Petroleum, pentru zona de explorare non-Bilca, parte a perimetrului de explorare-dezvoltare – producție Brodina EIII-1, din județul Suceava.

"Compania derulează împreună cu partenerul său Romgaz (cote de participare 50/50) un mare proiect de evaluare a descoperirii comerciale de gaze naturale din zona Voitinel (zona Putna). Acest proiect urmează a fi materializat prin săparea în anul curent (cel puţin astea sunt planurile) a unei noi sonde de prospecțiune – evaluare", notează sursa citată.

Asociaţii Aurelian Petroleum au fost Aurelian Oil & Gas Limited (înregistrată în Marea Britanie) care deţinea 95% şi AOG Finance Limited (înregistrată în Marea Britanie) care deţinea 5%. AOG vinde cei 5% iar Aurelian Oil & Gas vinde 45% către compania înregistrată în Budapesta, astfel că după transferul părţilor sociale, Aurelian Oil & Gas Limited şi TDE Engineering & Development vor deţine fiecare câte jumătate din compania "românească” Aurelian Petroleum.

Merită amintit că San Leon Energy a anunțat deja  că va renunța la un număr de 12 concesiuni de gaze naturale din Polonia, urmărind să-și reducă expunerea pe activități de explorare și să se concentreze pe operațiuni de testare, dezvoltare și producție de petrol și gaze în Polonia, informează Energy Report.