ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România cunoaște, în ultimii 20 de ani, o depopulare masivă. Una din cauzele acestei stări de fapt o constituie plecarea din țară a milioane de români. După cum este documentat, majoritatea românilor a plecat spre Italia și Spania, țări cu care împărțim o moștenire culturală comună, unde se comunică într-o limbă asemănătoare cu româna.

Că efectul plecării din țară al acestor oameni este catastrofal pentru viitorul României este demonstrat și de ultima statistică publicată de cotidianul italian La Repubblica, care-i numește pe străinii din peninsulă drept "O resursă pentru Italia".

Conform studiului, românii sunt grupul etnic de la care statul italian încasează cel mai mult. Suma vărsată de compatrioții noștri către Italia este de 6,4 miliarde de euro. La mare distanță în urma românilor se găsesc albanezii și marocanii, cu 3,1 și respectiv 2,4 miliarde de euro.

Și asta nu este totul. Moldovenii, respectiv cetățenii republicii Moldova, contribuie și ei cu "doar" 934 de milioane de euro. Conform sursei citate, contribuția moldovenilor a înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, după chinezi.

Studiul a fost realizat de Fundația Moressa, cea care a consultat documentele fiscului italian. În total, străinii varsă 45 de miliarde de euro, anual, economiei Italiei.

Reamintim că atunci când era președintele României, Traian Băsescu a încurajat românii să nu se întoarcă în țară.
De asemenea, Ioan Rus, pe când era ministru al Transporturilor, a spus despre românii din străinătate că "au 1500 de euro salariu. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă".