ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a adoptat programul Start-up Nation - Romania care ar putea genera 20.000 de locuri de muncă pe an

Executivul a aprobat o Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program prin care se estimează crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum doi salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată și să-i mențină în activitate cel puțin trei ani

Executivul informează că prin "Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii. "România pornește cel mai ambițios program de susținere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes și în alte țări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, țara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation – Romania va motiva tinerii să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești”, a spus ministrul Florin Jianu, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Prin acest program se estimează crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum doi salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată și să-i mențină în activitate cel puțin trei ani.