ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Fiscului nu mai vor să lucreze sâmbăta și duminica. E felul lor de a protesta față de mai multe măsuri ale Guvernului. 

Sunt nemulțumiți că nu li se plătesc orele suplimentare, că au pierdut 20 de procente din sporul de stres și, după aplicarea Legii Salarizării, nu au fost reîncadrați în funcții de stat. Potrivit sindicatelor, în septembrie urmează și alte forme de protest.

„Este o reacție a angajaților din ANAF față de politica salarială dusă de actualul Guvern. Pe ce motiv? Pentru că după cum bine știți înjainte de proiectarea și promovarea legii salarizării au fost anumite acțiuni de protest la nivelul ANAF-ului, s-au promis anumite lucruri că vor face creșteri salariale și vor echivala poziții pe funcții publice similare, lucru care nu s-a întâmplat. Toate aceste lucruri au dus la o reacție împotriva politicii Guvernamentale de a colecta taxe și impozite sâmbăta și duminica în condițiile în care oricum bugetul de stat spune că aceste ore nu se plătesc.”, a spus Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Funcționarilor Publici, pentru Digi 24.